Увеличението  на размера на тол таксите от 1 януари 2023 г.,

...
Увеличението  на размера на тол таксите от 1 януари 2023 г.,
Коментари Харесай

Отложиха поскъпването на тол таксите за юли догодина

Увеличението  на размера на тол таксите от 1 януари 2023 година, се отсрочва за 1 юли следващата година. Това реши държавното управление на съвещанието си през днешния ден, откакто утвърди Постановление за изменение на Тарифата за таксите, които се събират за прекосяване и прилагане на републиканската пътна мрежа, която беше призната с Постановление на Министерски съвет № 370 от 2019 година

" Инфлационните процеси в  България не посочват признаци за съществено намаляване, което да докара до постоянна икономическа среда. Увеличаването на тол таксите за превозвачите единствено би изострило негативните резултати от високата годишно инфлация. Добането на тежест към бизнеса посредством увеличение на таксите за изминато разстояние, в допълнение ще затрудни транспортния бранш. Подобни последици за транспортния отрасъл може да доведат до понижена икономическа интензивност, което в допълнение ще способства за негативните въздействия върху общата икономическа конюнктура в страната ", мотивират се вносителите на  постановлението, одообрено от служебното държавно управление.

Без смяна остава предлагането за понижението на винетните такси. От януари догодина  те ще са с към 10 % по-ниски от в този момент настоящите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР